Regulamentul prevede că toate produsele destinate încălzirii și producției de apă sanitară cu o putere termică nominală mai mică sau egală cu 70 kW pot fi introduse pe piață numai cu o etichetă energetică care să evidențieze clasa de eficiență a acestora. Au fost furnizate diferite etichete de eficiență energetică pe baza diferitelor tipuri de aparate / tehnologii, dar toate au aceeași scală de culori gradată care identifică diferitele niveluri de eficiență dintr-o privire. Scopul etichetelor este de a oferi consumatorului posibilitatea de a identifica cu ușurință nivelul de eficiență al unui produs și de a putea face o comparație omogenă între produsele care utilizează diferite tehnologii. Pentru produsele a căror eficiență de transformare este influențată de condiții externe, cum ar fi pompele de căldură, datele de eficiență sunt raportate de benzile climatice .
În plus față de etichetele produselor, reglementarea europeană a prevăzut crearea unei etichete de sistem în cazul sistemelor cu diferite aparate, componente și controale conexe. Acest al doilea tip de etichetare, datorită sinergiei virtuoase între diferitele elemente, va oferi posibilitatea de a crea sisteme capabile să atingă niveluri de eficiență chiar mai mari decât cele ale dispozitivelor individuale.
De asemenea, începând cu aceeași dată, pentru produsele destinate încălzirii și combinate, vor fi declanșate noi limite de eficiență sezonieră. Acestea pentru produsele cu putere termică nominală egală sau mai mică de 400kW, vor împiedica introducerea pe piață a produselor mai puțin eficiente. Tot pentru tancurile A.C.S. va fi declanșată obligația de a respecta limitele minime ale pierderii de căldură Pentru rezervoarele de apă primară, acestea vor fi supuse conformării cu o clasificare a energiei bazată pe pierderea de căldură. Pentru acumulările sanitare, până la 500 de litri va exista obligația de etichetare, de la 500 la 2000 de litri va fi obligat să respecte clasificarea energetică. Pentru pompele de căldură pentru încălzire și aparate mixte, pe lângă limitele sezoniere de eficiență, vor fi stabilite limite specifice de emisii de zgomot pentru dimensiunile puterii. Chiar și încălzitoarele de apă, fie că sunt gaze, pompe de căldură sau solare, pentru a fi introduse pe piață, pe lângă etichetarea energetică, trebuie să respecte o serie de cerințe în ceea ce privește eficiența.
Angajamentul lui Beretta este concret și este îndreptat către un viitor din ce în ce mai eco-durabil. Acesta este motivul pentru care Beretta este deja ErP-Ready astăzi cu soluții pentru orice cerință de instalare și confort legată de zonele rezidențiale autonome și centralizate. Un catalog complet și în continuă evoluție, cu multe propuneri ErP-Ready în cazul înlocuirii simple, recalificării energiei, renovării sau clădirii noi.
ErP-Ready înseamnă pentru Beretta fiți pregătiți nu numai din partea produsului, ci și în calitate de companie. O rețea capilară de peste 500 de centre de asistență tehnică autorizate și competente, deoarece acestea sunt instruite continuu și o structură de pre-vânzare în zonă și la fața locului pentru a sprijini profesionistul demonstrează că competența este la domiciliu în Beretta. Ca, în plus, eficiența.
Cu acronimul ErP, acronim pentru „Produse legate de energie” (Produse conectate la utilizarea energiei), se identifică Directiva 2009/125 / CE, care vizează reducerea consumului de energie al produselor printr-un design ecologic. 26 septembrie 2015, data intrării efective în vigoare a standardului în întreaga Uniune Europeană, a marcat un moment de cotitură epocal pentru produsele de încălzire și producția de apă caldă menajeră. La acea dată, au fost puse în aplicare și alte reglementări emise în același timp pentru etichetarea energetică a produselor, pe lângă Directiva 2010/30 / UE corespunzătoare .
Regulamentul prevede că toate produsele destinate încălzirii și producției de apă sanitară cu o putere termică nominală mai mică sau egală cu 70 kW pot fi introduse pe piață numai cu o etichetă energetică care evidențiază clasa de eficiență. Au fost furnizate diferite etichete de eficiență energetică pe baza diferitelor tipuri de aparate / tehnologii, dar toate au aceeași scală de culori gradată care identifică diferitele niveluri de eficiență dintr-o privire. Scopul etichetelor este de a oferi consumatorului posibilitatea de a identifica cu ușurință nivelul de eficiență al unui produs și de a putea face o comparație omogenă între produsele care utilizează diferite tehnologii. Pentru produsele a căror eficiență de transformare este influențată de condiții externe, cum ar fi pompele de căldură, datele privind eficiența sunt raportate de benzile climatice.
În plus față de etichetele produselor, reglementarea europeană a prevăzut crearea unei etichete de sistem în cazul sistemelor cu diferite aparate, componente și controale conexe. Acest al doilea tip de etichetare, datorită sinergiei virtuoase între diferitele elemente, oferă posibilitatea de a crea sisteme capabile să atingă niveluri de eficiență chiar mai mari decât cele ale dispozitivelor individuale. Tot de la aceeași dată, au fost declanșate noi limite de eficiență sezonieră și pentru produsele destinate încălzirii și combinate. Acestea, pentru produsele cu putere termică nominală egală sau mai mică de 400kW, împiedică introducerea pe piață a produselor mai puțin eficiente .
Pentru tancurile A.C.S. și apa primară, a fost declanșată obligația de a respecta o clasificare energetică bazată pe limitele minime de dispersie termică. Acumulările sanitare de până la 500 de litri trebuie să fie etichetate, în timp ce de la 500 la 2000 de litri sunt necesare pentru a respecta clasificarea energetică. Pompele de căldură pentru încălzire și aparatele mixte, pe lângă limitele sezoniere de eficiență, sunt legate de limite specifice de emisii de zgomot pentru dimensiunile puterii. Chiar și încălzitoarele de apă, fie că sunt gaze, pompe de căldură sau solare, pentru a fi introduse pe piață, pe lângă etichetarea energetică, vor trebui să respecte o serie de cerințe în materie de eficiență.